3C KLASĖS MOKINIŲ PROJEKTAS „TŪBELIEČIAI PASITINKA VASARĄ“

  • Paskelbė : Almantas Keliuotis
  • Paskelbta: 2024-06-12
  • Kategorija: Pranešimai

Trečiokai lietuvių kalbos pamokose skaitė ir lygino grožinius ir negrožinius kūrinius. Tyrinėdami negrožinius kūrinius, susipažino su interviu. Todėl kilo mintis patiems praktiškai išbandyti ir tapti žurnalistais.

Susiskirstę komandomis aptarė, ko prieš vasaros atostogas norėtų paklausti progimnazijos bendruomenės. Mokiniai sudarė interviu, apklausos klausimus ir kibo į darbus. Vienos komandos vykdė interviu su progimnazijos direktoriumi Zenonu Pošiūnu, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Liucija Varniene, bibliotekininke Jūrate Jūrevičiene bei sveikatos priežiūros specialiste Vesta Kurkliete, o kiti nuomonės klausė pradinių klasių mokinių.

Vykdydami projektą, naudojo skaitmeninius sprendimus: interviu įrašė su balso įrašymo programa. Klausydami įrašo, surinko tekstą kompiuteryje. Apklausdami keturių klasių mokinius gavo daugybę duomenų, todėl naudojosi ir skaitmeniniais skaičiuotuvais, kad duomenys būtų tikslesni. Padarė išvadas ir pateikė mokytojai. Visi kartu dalyvavo, teikdami pasiūlymus, kaip turėtų atrodyti trečiokų pirmasis laikraštis „Tūbeliečiai pasitinka vasarą".

Buvo smagu pamatyti savo atliktą darbą: atspausdintą laikraštį, kurį ir patys išplatino progimnazijoje. Tada kilo klausimas, o kaip tai vyksta tikroje redakcijoje? Džiaugiamės, kad trečiokus mielai priėmė „Rokiškio Sirenos“ darbuotojai ir atsakė į visus rūpimus klausimus, bei apie tai parašė ir „Rokiškio Sirenoje“ . Toliau skaitykite straipsnyje https://rokiskiosirena.lt/naujiena/svietimas/rokiskio-j-tubelio-progimnazijos-treciokai-lankesi-rokiskio-sirena-redakcijoje

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas