Projektas - makaronų tiltai 2024

  • Paskelbė : Almantas Keliuotis
  • Paskelbta: 2024-04-30
  • Kategorija: Pranešimai

Penktadienį (2024-04-26) Rokiškio rajono aštuntokai būrėsi Juozo Tūbelio  progimnazijoje, kuri, kartu su Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) Statybos valdymo ir nekilnojamojo turto katedros docentu daktaru Gintautu Ambrasu, jau antrą pavasarį iš eilės, įgyvendino smagų projektą – statė makaronų tiltus. Šiais metais didžiausias svoris, kurį atlaikė moksleivių pastatytas tiltas, siekė 3 kg 500 g.

Šiais metais dalyvių skaičius buvo dar gausesnis nei pernai – inžinerinį mąstymą tobulino 9 komandos iš: Juozo Tūbelio progimnazijos, Juodupės ir Obelių gimnazijų bei kaimyninio rajono – Biržų Kaštonų pagrindinės mokyklos.
 Šį kartą renginiu susidomėjo ir dalyvauti užsiregistravo tikrai daug vaikų. Bet smagiausiu nuotykiu tapo tai, kad laimėjo ekspromtu, jau paties renginio metu, sudaryta jungtinė Rokiškio ir Biržų moksleivių komanda. Ją sudarė vien merginos, trys mūsų mokyklos atstovės: Gabija Žaldokaitė - Žalkauskaitė, Fausta Karpovaitė, Miglė Davainytė ir Biržų mokyklos mokinė Miglė Vaičiulytė. Merginos dalyvavo tik kaip sirgalės, bet prieš renginį surinkom dar vieną komandą ir jos taip pasistengė, kad pasiekė pergalę. Tokios varžybos, tokie renginiai ugdo ne tik fizikos, loginio mąstymo, bet ir bendrystės ryšius. Gal kartais lengviau dirbti ir priimti sprendimus vienam, bet čia turi ir klausyti, ir girdėti draugą, kalbėti ir susikalbėti su komanda.

 Laimėjusioji komanda gegužės 16 d. vyks į Vilniaus TECH universitetą, kur varžysis visos Lietuvos moksleivių atrankų laimėtojų varžybose.

 

Karjeros specialistė Laura Garnelytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas