DRAUGIŠKIAUSŲ 5 IR 6 KLASIŲ KONKURSAS

  • Paskelbė : Almantas Keliuotis
  • Paskelbta: 2024-04-08
  • Kategorija: Pranešimai

DRAUGIŠKIAUSŲ 5 IR 6 KLASIŲ KONKURSAI IR DRAUGIŠKIAUSIŲ 5-8 KLASĖS MOKINIŲ RINKIMAI

 

Kovo mėnuo – sąmoningumo didinimo mėnuo be patyčių 2023. Mūsų progimnazijoje šis mėnuo buvo pažymėtas Draugiškiausių 5 ir 6 klasių konkursais ir Draugiškiausių 5-8 klasės mokinių rinkimais.

Pagalbos specialistų metodinė grupė bendradarbiaudami su 5-8 klasių vadovais visą mėnesį skyrė draugiškumui, nes kas draugiškas tas ir nesityčioja, tiesa? Diskusijos metu gerai apsvarstę, kuris bendraklasis supykęs nesimuša, bendraudamas nesityčioja, padeda, su kuriuo mažiausiai pykstamasi,  užrašinėjo vardus ir atidavinėjo savo balsus į specialiai sukurtą balsavimo lentą, tam, kad būtų atrasti draugiškiausi mokyklos mokiniai.

Penktokai ir šeštokai turėjo jau tradicija tampančius Draugiškiausios klasės konkursus. Jiems besiruošdami jie sprendė pateiktas situacijas ir ant plakatų dalino patarimus, ką daryti, jei mokykloje pamatai nuotraukoje pateiktą situaciją: muštynes, atstūmimą, internetines patyčias ir kita. Po konkursų šie patarimai iškabinti mokyklos stenduose, kad visi galėtų jais pasinaudoti.

Konkursų metu, kurie penktokams vyko kovo 21 d., o šeštokams kovo 26 d., klasės atstovų komanda iš penkių vaikų atsakinėjo į netikėtus klausimus, vykdė žaibiškas užduotis ir bandė įrodyti savo klasės draugiškumą, atsakydami klausimus apie savo bendraklasius. Konkursuose tikrai netrūko rimties ir susikaupimo bei malonaus žaismo ir draugiškumo.

Klasių namų darbus, komandų užduočių atlikimą ir tarpusavio bendravimą vertino komisija: direktoriaus pavaduotoja ugdymui I. Lašienė, direktoriaus pavaduotoja socialiniam ugdymui D. Petrauskienė ir socialinė pedagogė G. Pugžlienė.

Tokiuose konkursuose visada norisi, kad nugalėtų draugystė ir visos klasės lenktyniautų taškais ir balais neįvertinamu draugišku elgesiu ne tik savo klasėje bet ir visoje mokykloje. Vis dėl to, naudojantis viską supaprastinančiais skaičiukais, buvo nustatyta, kad 2024 metų draugiškiausios 5 ir 6 klasės yra 5b ir 6a.

Labai džiaugiamės gražiais rezultatais. Sveikiname ir įpareigojame laimėjusias klases ir toliau puoselėti draugišką atmosferą klasėse, mokykloje ir už jos ribų. O nelaimėjusias – džiaugtis patirtu nuotykiu, dar viena proga pabendrauti, suvienyti jėgas, palaikyti vieni kitus ir stiprinti klasės vienybę. Juk kiekviena diena yra didesnis konkursas, nei viena valanda sėdint prie stalo.

O Draugiškiausių 5-8 klasių mokinių laukia atskirai jiems organizuojamas paskatinimo renginys – arbatėlė su progimnazijos direktoriumi. Apie jį papasakosime vėliau, o iki tol, visi prisiminkime, kad pasaulis bus geras, jei ir patys būsime tokie.

Parengė: psichologė J. Kaušakytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos