Progimnazijos mokinių tarybos susitikimas

  • Paskelbė : Almantas Keliuotis
  • Paskelbta: 2023-10-23
  • Kategorija: Pranešimai

Progimnazijos mokinių tarybos susitikimas su LR Seimo vicepirmininku Jonu Jaručiu, jo
patarėju Egidiju Vilimu ir Seimo nario Vidmanto Kanopos padėjėja Aldona Minkevičiene

 Į Rokiškio Juozo Tūbelio progimnaziją sugrįžta diskusijų forumai. Spalio 23 d. į pirmąjį šių mokslo metų forumą atvyko Seimo narys Jonas Jarutis kartu su patarėju Egidijumi Vilimu. Taip pat prisijungė Seimo nario Vidmanto Kanopos padėjėja Aldona Minkevičienė.  Nors pradžioje ir buvo nedrąsu – vėliau pasipylė daugybė klausimų. 

Kaip spręsti patyčių problemą, kaip pritraukti jaunimą rinktis mokytojo profesiją? Kaip Seimo nariai gali prie to prisidėti? Moksleiviai klausė nuomonės apie naujas švietimo programas ir apie vadovėlius, kurie dar nepasiekė ugdymo įstaigų. Aiškinosi, kodėl mokiniams svarbu žinoti apie kibernetinį saugumą? Ar dėl mokytojų trūkumo prastėja ugdymo kokybė? Ar, jų nuomone, didelė atskirtis provincijos ir didmiesčių švietimo srityje? Kalbėta netgi apie tai, kaip nepasimesti kalbant viešai ar netikėtai užkluptam? Kaip tvarkytis su stresu?

Visi šie klausimai buvo aktualiausi progimnazijos mokinių tarybai. Kalbėta ir svarstyta daug, renginiui skirtos dvi valandos netruko prabėgti.

Kadangi forumas vyko Konstitucijos dienos išvakarėse, paminėta ir ši svarbi data. Apie tai kalbėjo A. Minkevičienė ir bendruomenei perdavė Seimo nario V. Kanopos dovaną – Lietuvos Respublikos Konstituciją.

J. Jarutis, skatinantis jaunimą judėti ir sportuoti, progimnazijai dovanojo krepšinio kamuolių, kurie iškart nukeliavo į sporto salę.

Progimnazijos mokinių taryba džiaugiasi, kad diskusijų forumai pagaliau startavo, ir žada, kad jų bus dar ne vienas. Juk klausimų turi daug. Įdomių pašnekovų, dėmesio vertų jų istorijų – galybė.

Artimiausias forumas – gruodyje.

Luknė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos