Kaip STEAM projektas 3c klasėje tapo STREAM projektu

  • Paskelbė : Almantas Keliuotis
  • Paskelbta: 2023-04-17
  • Kategorija: Pranešimai

       Mokytojo dienos proga mokykloje vykusioje karjeros dienoje Rugilės mama sutiko vieną pamoką paskirti virėjo specialybei, pasidalinti savo profesine patirtimi ir siekiu nuolat tobulėti bei atsakyti į daugybę mokiniams iškilusių klausimų. Į pamoką atsinešė ir gardžiai kvepiančios vaizdinės medžiagos, kuria mokiniai ir mokytoja mielai pasivaišino. Mokiniai turėjo atlikti ir mamos Neringos paruoštą užduotį – parašyti mėgstamo patiekalo receptą. Šiais receptais nešina ji atsisveikino su mokiniais ir pažadėjo kas savaitę pagamintu vienu patiekalų palepinti atidžiuosius klausytojus.
        
Pasitaikė panašių pageidavimų, tad kelias savaites į klasę keliavo šviežutėlio, gražutėlio, namuose gaminto patiekalo padėklai, kuriuos lydėdavo po laišką, adresuotą receptų pateikėjams ir visai klasei. Juose vaikai rasdavo mamos Neringos minčių apie kokybiško, šviežiai ruošto maisto svarbą sveikatai, namuose ruošiamo maisto kuriamą jaukumą ir šeimos vienijimą, gardėsių kuriamą džiaugsmą bei asmeniškų palinkėjimų patiekalo „užsakovams“. Mokiniai turėdavo progą pasidžiaugti recepto sudedamųjų dalių lapelyje virtimu vientisu patiekalu, jo pateikimo geometrinėmis formomis bei estetiniu vaizdu, įvertinti uoslės ir skonio receptoriais. Tekdavo sutartinai ieškoti sprendimų, kaip draugiškai pasidalinti perteklių.
         
Pasibaigus šiam brangiam laiko, produktų ir meilės sudedamųjų dalių projektui, kai visų mokinių pageidavimai buvo išpildyti, ir kiekvienas laiškeliuose apdalytas dėmesiu, mokytojai Ritai pasiūlius, mokiniai mielai sutiko Rugilės mamytei kiekvienas parašyti po padėkos laiškelį. Į pagalbą atėjo ugdymo programa, nes tuo metu lietuvių k. pamokose buvo gilinamasi į laiško rašymo įgūdžius. Tokiu būdu įspūdingas STEAM projektas tapo STREAM projektu.                                                    

                                                                                                                                  2022/2023 m.m.

Nuotraukos:
Nuotraukos - Neringos Mikalkėnienės ir Ritos Vaitiekauskienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos