Karjeros diena Kaune

  • Paskelbė : Almantas Keliuotis
  • Paskelbta: 2023-04-18
  • Kategorija: Pranešimai

                 Juozo Tūbelio progimnazijos aštuntokai keliavo į Kauną susipažinti su  naujomis specialybėmis ir susipažinti su naujomis veiklomis.
                    
Pirmoji stotelė buvo Kauno kogeneracinė jėgainė. Ekskursija prasidėjo nuo įmonės aplinkosaugos skyriaus  vadovės paskaitos apie įmonės veiklą, susipažinome su vykdomos veiklos statistika. Svarbiausias akcentas buvo apie tai, kad deginant pramonines ir komunalines atliekas yra gaunama elektros ir šilumos energija. Taip ne tik išvengiama sąvartynuose besikaupiančių atliekų kalnų, bet ir iš vietinio kuro pagaminama energija.  Buvome įleisti į jėgainės technines patalpas, matėme visą procesą nuo šiukšlių atvežimo, deginimo procesų iki galutinių – energijos šaltinių gavimo. Tai buvo labai naudinga ir įdomu mokiniams. Iš arti pamatėme procesus, kurie šiuolaikiškai sukuria visą atliekų tvarkymo grandinę. Įmonės aplinkosaugos specialistė labai skatino mokinius rinktis inžinierių, ekologų specialybes, kviesdama ateityje jungtis prie jų įmonių kolektyvo.
                   
Antroji įstaiga – Kauno oro uostas. Matėme tai, ko įprasto keleivio akis nepamato. Ekskursiją pradėjome skrydžių valdymo bokšte. Išgirdome tikrus pilotų pokalbius su bokštelio darbuotoja. Čia pat išsiaiškinome ir visas oro uoste matomų linijų reikšmes, darbuotojų saugos subtilybes ir pan. Iš bokštelio judėjome į terminalą. Čia mums pateikė daug įdomios informacijos apie daiktų ir žmonių patikrą, pasiruošimą skrydžiui, viso personalo darbą. Buvo pristatytas oro uosto gaisro gesinimo transportas, jį ne tik apžiūrėjome, bet ir buvome pavežioti oro uosto teritorija. Ekskursiją vainikavo, kad sustojus bendrai nuotraukai, darbuotojai įjungė ilgiausio nusileidimo ir kylimo tako Lietuvoje - net 3km 250 m žibintus.
                
Tokios veiklos labai naudingos mokiniams. Jie iš arti pamato įvairių specialybių darbo specifiką, analizuoja, kokia veikla jį domintų renkantis savo ateities karjeros kelią.

Karjeros specialistė Laura  Garnelytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos