Kaziuko mugė 2023

  • Paskelbė : Almantas Keliuotis
  • Paskelbta: 2023-03-07
  • Kategorija: Renginiai

              ,,Gurgu gurgu į Kaziuko turgų!" - skambėjo mokykloje kvietimas į tradiciškai pradinių klasių rengiamą Kaziuko mugę. Ir sugužėjo visi, kas norėjo - ir mokytojai, ir mokiniai. Vaikai klausėsi karalaičio Kazimiero (ketvirtokas Dominykas K.) prisistatymo, sužinojo, kad Kaziuko mugėje Vilniuje buvo galima nusipirkti viso to, ką gamina amatininkai, ir būtinai ,,kermošavos“ – lauktuvių  namiškiams, tradicinį meduolį, su liukru užrašytais meilingais linkėjimais - ,,Kaziuko širdį“. Buvo smagu ratuoti ratelį ,,Graži mūsų šeimynėlė". Ir aišku, skambant smagiai tradicinei polkutei, pirkti ir parduoti savo pagamintus gaminius. ,,Ką šiandien nusipirksit, kitą turgų prašysit – nebegausit!", ,,Kas pirks, kas parduos, kas už dyką atiduos!", ,,Kas girs, kas peiks, o kas tylės ir pavydės!" - girdėjosi šūksniai. Buvo smagu dalyvauti Kaziuko kermošiuje. Kuo gi jis skyriasi nuo kitų turgų? Ogi pavasariška visų nuotaika.

„Juozuko mugėje“ integruotos pamokos

              Progimnazijos pradinių klasių „Jaunųjų ūkininkų“ būrelio atstovai ir 3 c klasės mokiniai su savo parodomąja programa kovo 17 d. dalyvavo Rokiškio turizmo ir verslo informacijos centro 2023 metų organizuotoje kasmetinėje Panevėžio regiono liaudies meno ir verslumo skatinimo konkursinėje mugėje vaikams „Juozuko mugė 2023“. Pasirodė labai sėkmingai  ir buvo apdovanoti prizais bei padėkos raštais. Šiais metais renginys vyko „Mokslo klube“. Čia  mokiniai  prekiavo žaidė bei linksmai leido laiką, iš tautodailininkų mokėsi audimo, sodų rišimo, šaukštų drožimo amato paslapčių.

Mokinius ruošė mokytoja Rita Vaitiekauskienė, o tautinių rūbų aprangą kūrė kartu su savo mokinių tėveliais. Daugiau informacijos apie tai:

https://www.grokiskis.lt/aktualijos/spalvinga-juozuko-muge?fbclid=IwAR2roCJ1TZPBm56A6EcaNYTHib9NKtHatK-fc-zG6-wLN3td4PlFqpojbJ0

https://rokiskiosirena.lt/naujiena/laisvalaikis/juozuko-muge-rokiskyje-vel-junge-versluma-ir-liaudies-tradicijas-foto?fbclid=IwAR2EtIkGr36OaSOfVfKNQB92EbYrpH5W0IPb2bjmiEeeEkhHNf4OWzRYBGE

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos