,,Vaikų laisvės apyrankė“

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-03-15
  • Kategorija: Renginiai

Pagalba Ukrainai

Kviečiame daryti gerus darbus Juk geras jausmas daryti gerus darbus? Jautiesi kitoks, naudingas. Jautiesi didelis, stiprus. Atrodo, išsiskiri iš ,,pilkos masės“. Įsivaizduok, kad tu padėjai žmogui, kurio visai nepažįsti, net nežinai, kaip jis atrodo. Ir net nelauki dėkingumo, nes ne tai svarbiausia. Keista, tiesa?

Gan ilgai gyvenome taikoje. Tereikėjo žiūrėti savęs. Bet dabar apsivertė, viskas tapo kitaip – Ukraina gina savo laisvę, dabar pagalbos reikia jiems, Ukrainos gyventojams.

Progimnazijos Mokinių taryba ir mokyklos bendruomenė ragina visas mokinių šeimas aukoti lėšų, suteikti būstą ar kitokią pagalbą ukrainiečiams. Tai galite padaryti šiose svetainėse:

https://www.blue-yellow.lt/

https://stipruskartu.lt/lt/

https://www.aukok.lt/projektai/Musu-sirdys-ir-rankos-Ukrainai

Luknė Narkevičiūtė


Laisvė? Tai brangiausias mūsų turtas. Ypač dabar mes suvokiame, kokia ji yra trapi, kaip reikia ir kaip svarbu ją saugoti. Jei gali laisvai kvėpuoti, tai nereiškia, kad esi laisvas, tačiau kai eini gatve, pasitiki savimi, išsakai nuomonę, kokia ji bebūtų – tai yra laisvė. Už tokią laisvę šiandien kovoja ukrainiečiai.

Progimnazija jungiasi prie akcijos ,,Vaikų laisvės apyrankė“. Kovo 10 ir 13 d. Mokinių taryba visiems moksleiviams išdalino Ukrainos vėliavos spalvų apyrankes. Tarybiečiai vaikus supažindino su šia akcija ir jos tikslu – kiekvienas, ir mažas, ir didelis, privalo žinoti ir suprasti, kas vyksta dabar. Apyrankes gavo visi mokiniai ir mokyklos darbuotojai.

,,Laisvės apyrankė“ – tai ne tik laisvės simbolis. Tai  pasaulio tvirtybės ir vienybės simbolis.

Luknė  Narkevičiūtė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos