Kovo 11- osios žygis - tikimės pakartoti

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-03-11
  • Kategorija: Išvykos

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną šešiolika J.Tūbelio progimnazijos moksleivių, vadovaujant geografijos mokytojo Algirdo Paliūnio, leidomės į patriotinį į žygį po savo kraštą.

Maršrutu Sėlynė – Laibgaliai – Rokiškėlių dvaras  – Rokiškis pėsčiomis įveikėme 27 km. Daugeliui iš mūsų tai buvo „pirmas blynas“, todėl atlaikė tik dešimt stipriausiųjų. Sėlynėje aplankėme paminklą partizanų vadui Leonardui Grigoniui – Užpaliui, kuris kadaise mokytojavo šiame kaime. Daugiau apie šį šviesų žmogų mums papasakojo mokytojas Algirdas. Pasiekę Rokiškėlių dvarą, pasigrožėję vaizdais, pajutome ir pirmuosius nuovargio pėdsakus. Šalia čiurlenęs upelis lyg ir suteikė jėgų. Kiek paėjėję sustojome pailsėti pušyne, prisėdome ant samanų ir traukėme iš kuprinių ką tik turėjome skanaus. Pasivaišinę pasukome namų link vis dar linksmi.

Šis žygis nepaliko nei vieno be šypsenos, nuovargis neišgąsdino – mes pasiryžę keliauti dar kartą! Žygeiviai dėkoja mokytojui Algirdui už nuostabius įspūdžius, nuotaiką ir žinias.

Luknė Narkevičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui